Lieke Fontijn

advocaat, mediator, conflict coach, communicatietrainer


Na mijn studie rechten (EUR - 1985) heb ik mij eerst breed georiënteerd in de internationale academische wereld en op de rechtbank van Rotterdam. Voordat ik zelfstandig advocaat werd, heb ik als advocaat ruime ervaring opgedaan bij verschillende advocatenkantoren. Daar heb ik mij gespecialiseerd in het personen- en familierecht. In 1984 al maakte ik kennis met scheidingsmediation, toen een nieuwe ontwikkeling. Die ervaring was zo positief dat ik mij inmiddels volledig heb gekwalificeerd als advocaat-familiemediator en advocaat-scheidingsmediator (vFAS). Daarnaast ben ik MfN-register mediator. Ik werk als aangestelde mediator en als bijzonder curator in familiezaken voor de rechtbank en het gerechtshof. Ook mijn opleiding tot Coach - CvC gecertificeerd - vormt een verdere basis voor mijn professionaliteit.

In de periode 2001-2009 heb ik, naast mijn werk als advocaat, als onafhankelijk auditor voor de Nederlandse Orde van Advocaten advocatenkantoren op de kwaliteitseisen gecontroleerd. Ook heb ik ruime ervaring opgedaan als klachtenbehandelaar voor de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Voor onder andere de Nederlandse Orde van Advocaten, Lexlumen, Merlijn, OSR, SDU en NCOI was/ben ik trainer / docent. Mijn trainingen richten zich op professionals, meest advocaten en juristen, zowel in communicatievaardigheden, mediation en familierecht / alimentatie-rekenen.

Sinds 1995 houd ik kantoor in Zeewolde.

Linkedin profiel Lieke Fontijn

Lieke Fontijn, Advocaat te Zeewolde
  Voorkomen dat een echtscheiding een vechtscheiding wordt, dat is mijn focus  


- Lieke Fontijn -

ADVOCAAT, MEDIATOR, CONFLICT COACH, COMMUNICATIETRAINER

                                                                                                                

geschillencommissie advocatuur   De Vereniging van Psychiatrisch PatiĆ«ntenrecht Advocaten Nederland (de vPAN)    Nederlandse orde van advocaten  MfN-register (MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland)  VBAU   Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators